Silah / Tabanca ve Tüfeklerin 800 Yıllık Tarihi


Anlayış (Temmuz 2009)
Silaha düşkün, savaşçı bir millet olduğumuz gerçeği, ülkemizdeki silahlanma oranına dair istatistiklerin rakamsal desteğine ihtiyaç duymayacak kesinlikte, neredeyse “postüla” mesabesinde apaçık bir gerçek. Malum olduğu üzere bineklerimiz ve eşlerimizden sonra üçüncü “milli”miz silahlarımızdır.
Geçtiğimiz aylarda haber bültenlerinde neredeyse her taşın altından boy göstererek gündemimizi çokça meşgul eden silahlar sahiplerini ararken, Kaknüs Yayınları silahlara dair nefis bir albümü dilimize kazandırdı:Tabanca ve Tüfeklerin 800 Yıllık Tarihi.
Geniş bir tasarımcı, danışman ve editör kadrosunca tasarlanmış katalog niteliğindeki bu ansiklopedik albümde, tüm zamanların en önemli silahlarının üç yüzden fazla fotoğrafıyla birlikte, bu silahlara ve silah sanayiinin gelişimine dair şaşırtıcı bilgiler bulacaksınız. Tabancalar, yivli tüfekler, av tüfekleri, saçmalı tüfekler, özel tasarım silahlar, makineli tüfekler ve nihayet bugünün savaş silahları. Albüm, kullanım amaçlarına ve kullanılacakları coğrafi bölgelere göre tasarlanan bu silahların, “can alma” içgüdüsünün siyasi, ekonomik ve elbette ki estetik faktörlerce nasıl yönlendirildiğinin kronik bir dökümü olma özelliğini de taşıyor.
Tarihin seyrini değiştiren silahları, üretim aşamalarını, Colt, Kalaşnikov ve Beretta gibi büyük silah imalatçılarının hikâyelerini, Kirli Harry, James Bond, Bonnie&Clyde gibi meşhur silahşörlerin, kanun kaçaklarının ve kanun adamlarının yaşam öykülerini de bulabileceğiniz albüm, kuşe kâğıt ve sert kapaklı şık görünümüyle silah meraklılarının ve kültür tarihi ile ilgilenenlerin kütüphanelerinde görmek isteyecekleri bir tasarıma sahip.

Yorum bırakın